Ska jag välja spegel eller spegelskåp?

Ska jag välja spegel eller spegelskåp?

Alla som renoverar badrummet ställer sig frågan om de ska välja spegel eller spegelskåp. Nedan hittar du för- och nackdelarna med dessa och får förhoppningsvis vägledning för att kunna ta bästa beslutet utifrån era rutiner och vardag.

 

Spegelskåp

Det största skälet att välja spegelskåp är det extra förvaringsutrymmet du får. Många av oss har också många års inarbetade rutiner med att förvara tandborste, tandkräm, rakapparat och flaskor i spegelskåpet. 

En annan smidig sak med spegelskåp är det extra eluttag som medföljer i de flesta spegelskåp. Där är också oftast spegelglas på insidan av dörrarna vilket gör att du enkelt kan se även nacken och bakhuvudet.

Spegeln kommer också fram en bit från väggen, vilket gör att du får en närmre spegelbild vilket är uppskattat hos många som bär glasögon.

Ljuset i spegelskåpet kommer ovanifrån, till skillnad från speglar där det idag oftast kommer baktill / runt om. 

Vårt mest populära spegelskåp hittar du här:

MC Spegelskåp Haven

 

Spegel

Många väljer idag spegel före spegelskåpet, detta trots de fördelar ett spegelskåp ger. Största anledningen till detta är den stilrena känsla en spegel ger jämfört med ett spegelskåp. Spegeln blir mer en vacker inredningsdetalj jämfört med förvaringsmöbeln som spegelskåpet faktiskt är.

Speglar idag kommer också i flera olika mått, former och olika ljussättning.

Här hittar du våra topp tre speglar:

HAVEN M2 Oval

Haven M6 spegel

Dansani Corona rund