Skapa olika stilar med Walnut från Haven

Skapa olika stilar med Walnut från Haven

Den vackra valnöten från Haven har blivit omåttligt populär. Det beror dels på dess tidlösa design och det vackra materialet men också att man äntligen får in värme och natur i badrummet igen.

Nedan tipsar vi om fyra vackra kombinationer för att förhöja känslan du vill skapa i ditt badrum med H2 Walnut från Haven.

 

Ljus naturkänsla med Glashammar

M Glanshammar Honed från Bricmate är en slipad granitkeramik i ljus varm ton. Inspirerad av den ikoniska svenska Ekebergsmarmorn som bryts i Glanshammar utanför Örebro. Ekeberg är en elegant, klassisk och exklusiv sten som har kallats svensk Carraramarmor.

Serie M Glanshammar i granitkeramik har en ljus varm ton med inslag av mörkare vener och en slipad sammetslen yta. 

Ytan Honed är som namnet skvallrar en finslipad yta. Efter bränning slipas ytan på samma sätt som polering sker inom traditionell stenindustri. Honed kan i vissa fall även benämnas Semipolerad. 

 

 

Stenig kontrast med Ceppo Di Gre

Skapa en vacker kontrast som lyfter fram den varma valnöten med att bryta av med den steniga, grå Ceppo di Gre från Bricmate.

M Ceppo di Gre varierar i nyans och mönster och har en naturtrogen känsla. Inspirerad av den italienska marmorn Ceppo di Gre som använts flitigt som byggnadssten i medelhavsområdet. Utseendet kan liknas vid olika stora stenflarn som påminner om marmor & Terrazzo.

Serie M Ceppo Di Gre i granitkeramik har en ljus grå ton med inslag av större bitar i ljusare och mörkare ton.

 En otroligt vacker platta om du vill få in mer av naturen och för att skapa mer kontrast är det vackert att blanda in svarta detaljer på blandare, spegel, tillbehör.

 

 

Dov hotellkänsla med Azul Olive från Bricmate

 Skapa en dov, lyxig hotellkänsla genom att använda en mörkare platta på golv och vägg.

J Azul Olive är en granitkeramik inspirerad av den mycket omtyckta portugisiska kalkstenen Azul Valverde. Stenen är en välkänd klassiker som används över hela Europa på golv & vägg samt som bänkskivor. Serie J Azul Olive varierar i gråbruna nyanser med fosilliknande detaljer.

Efter torrpressning bearbetas ytan med en ny form av 3D-printteknologi som skapar naturtrogna texturer i ytan. Det banbrytande är att dessa strukturer matchas mot mönsterbilden i plattan med hög precision. Något som tidigare inte varit möjligt att göra i större industriell skala.
Resultatet blir en yta som är mer naturtrogen än vad som tidigare funnits på marknaden. Detaljer som exempelvis naturliga håligheter och fosilliknande detaljer i plattornas mönster inte bara syns utan även känns vid beröring. Plattornas mönsterdetaljer framträder vackert ur alla betraktningsvinklar vilket ger en mycket naturlig känsla.